Χρήση φωτισμού LED θερμοκρασίας χρώματος για να βελτιώσετε τον ύπνο σας

mike marquez mvF75Luydls unsplash edited
Χρήση φωτισμού LED θερμοκρασίας χρώματος για να βελτιώσετε τον ύπνο σας

Οι πηγές φωτός που χρησιμοποιείτε στο σπίτι σας μπορεί να επηρεάζουν την ικανότητα του σώματός σας να κοιμάται βαθιά και ξεκούραστα.

Οι πηγές φωτός που χρησιμοποιείτε στο σπίτι σας μπορεί να επηρεάζουν την ικανότητα του σώματός σας να ξεκουράζεται βαθιά και γαλήνια. Μάθετε πώς να εκμεταλλευτείτε τον φωτισμό LED σας για να αναπτύξετε περαιτέρω την ανάπαυση και να νιώσετε περισσότερη δύναμη στην καθημερινότητά σας.

pexels athena 3738152
cnsled

Το φως παράγεται σε διάφορες συχνότητες , που αντιστοιχούν στα χρώματα μιας περιοχής. Τα κόκκινα φώτα έχουν πιο εκτεταμένη συχνότητα και μικρότερη επανεμφάνιση από το μπλε φως. Σε αυτές τις γραμμές, το κόκκινο φως φαίνεται πιο αμυδρό και πιο καυτό. Σε αντίθεση με τον κανόνα, το μπλε φως φαίνεται πιο υπέροχο και πιο δροσερό λόγω της υψηλότερης επανεμφάνισής του. Διάφορες συχνότητες φωτός επηρεάζουν διαφορετικά το σώμα. Τα πιο λαμπερά, πιο ψυχρά φώτα μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τη δημιουργία μελατονίνης. Επιπλέον, το πιο ψυχρό φως μπορεί να διαταράξει τον κύκλο αφύπνισης ανάπαυσης του σώματος, που αλλιώς ονομάζεται κιρκαδική διάθεση. Βλέποντας την κατάσταση αντικειμενικά, προτού σχεδιαστεί η εξουσία (ευχαριστώ, Benjamin Franklin), τα άτομα θα ήταν σε εγρήγορση όταν ο ήλιος έβγαινε και θα ξεκουράζονταν όταν ο ήλιος έπεφτε. Τα σώματά τους δούλεψαν σε ένα λογικό χρονοδιάγραμμα. Με τον ερχομό της δύναμης, της καινοτομίας και της αίσθησης σχεδόν σταθερού φωτός, το σώμα μας μπορεί μερικές φορές να μπερδευτεί. (Προσπαθήστε να μην κοιτάτε το κινητό και την τηλεόρασή σας πριν κοιμηθείτε!) Η ποικιλία των θερμοκρασιών ενός φωτός LED μπορεί να εκτιμηθεί στην κλίμακα Kelvin (K). Τα χαμηλότερα, πιο ζεστά φώτα είναι χαμηλότερα σε Kelvin. Τα περισσότερα λευκά, πιο λαμπερά και πιο μπλε φώτα είναι υψηλότερα στο Kelvin. Επιλεγμένοι λαμπτήρες LED είναι προσβάσιμοι σε εύρος 3.000 έως 5.000 kelvin — γίνονται όλο και πιο λαμπεροί και πιο δροσεροί όσο αξίζουν. Δείτε τον κίτρινο κύκλο στην ανάρτηση της λάμπας LED που εμφανίζεται από κάτω για να μάθετε πού να αναζητήσετε μια ποικιλία θερμοκρασιών.

light bulb

Προς το παρόν θα πρέπει να επιστρέψουμε στο κόκκινο έναντι του μπλε.

Δεδομένου ότι είναι πιο ψυχρό σε ποικιλία, το μπλε φως είναι υψηλότερο σε kelvin. Αυτό είναι κάτι ωφέλιμο για συγκεκριμένες καταστάσεις, παρόμοιο με τον ημερήσιο φωτισμό ή τον φωτισμό παραγγελίας. Σκεφτείτε: έναν χώρο γραφείου όπου χρειάζεστε υψηλούς βαθμούς αποτελεσματικότητας και προσοχής. Και πάλι, το κόκκινο φως φαίνεται πιο αμυδρό και πιο ζεστό. Είναι χαμηλότερο σε kelvin και πιο χρήσιμο για χώρους ανάπαυσης και χαλάρωσης. Σκεφτείτε: το δωμάτιό σας όπου χαλαρώνετε πριν την ώρα του ύπνου.

Κοιτάξτε τη συλλογή μας από φώτα και λαμπτήρες LED και σκεφτείτε ποιες επιλογές είναι διαθέσιμες σε διάφορες θερμοκρασίες ποικιλίας. Προσφέρουμε μια ποικιλία συσκευών, από χωνευτά φώτα έως επιπεδωμένες σανίδες μέχρι διαχωριστικές απλίκες και στο ενδιάμεσο. Αυτό σας επιτρέπει να σχεδιάσετε τον φωτισμό του σπιτιού σας, να βελτιώσετε τη χωρητικότητα κάθε δωματίου και να επιλέξετε μια εξαιρετική εγκατάσταση που ταιριάζει σε κάθε χώρο!

Χρειάζεστε άνετο φωτισμό δωματίου που δεν θα διαταράξει τον κύκλο ανάπαυσης; Πηγαίνετε σε ένα πιο ήπιο, πιο ζεστό φως που είναι χαμηλότερο σε Kelvin και θα ξεκουραστείτε ήσυχα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *